+90 352 222 69 69
0554 437 25 43
tr en de
Yağ Enjeksiyonu

Yağ Enjeksiyonu

YAĞ ENJEKSİYONU (LİPOFİLLİNG)

Yağ enjeksiyonu, bir bölgeden alınan yağ dokusunun bir başka bölgeye dolgu yapma amacı ile kullanımıdır. Yağ injeksiyonunun başlıca uygulama alanları, vücut hatlarını düzeltmek, yüzdeki yaşlılık çizgilerinin derinliğini azaltmak, dudakları dolgunlaştırmak, kalınlaştırmak ve zayıf yüzlere daha dolgun bir görünüm vermektir. 

Vücudu saran yağ dokusundaki herhangi bir sebepten kaynaklanan eksiklik, o bölgede istenmeyen bir görünüm oluşturur. Yağ injeksiyonu ile yağ dokusunun eksik ya da zayıf olduğu bölgelere, yağ dokusu ile dolgu yapılarak daha düzgün bir görünüm kazandırılabilir.

Yağ injeksiyonu yüz bölgesinde en sık yaşlılığa bağlı belirginleşen yüz çizgilerini hafifletme amacı ile uygulanır. Yüzdeki çizgilenmeler yaşlandıkça ortaya çıkar. Yaşlanma süreci hiçbir şekilde durdurulamaz. Dokuların sarkması ile oluşan çizgilenmeler ve katlanmalar, ancak yüz germe ameliyatları ile düzeltilebilir, yağ injeksiyonu ise bu görünümü sadece kamufle edici niteliktedir. Yağ injeksiyonu işlemi, yüz germe ameliyatları ile kombine edilerek her ikisi de bir arada uygulanabilir. Kombine girişimlerde, yağ dışında, yapılan ameliyattan artan dokuları da kullanabilme imkanı olduğu için doku injeksiyonu da yapılabilmektedir. Kombine girişimlerde elde edilecek sonuçlar çok daha kalıcıdır. 

Yağ enjeksiyonu, tüm yüze, burun kenarındaki çizgilerin altına ya da sadece dudaklara daha dolgun bir görünüm kazandırmak için de uygulanabilir. Yüzü zayıf görünen kişilere yanak, ağız çevresi ve çenesine yapılan injeksiyonlar ile daha dolgun bir yüz görünümü verilebilir. Aynı şekilde sadece dudakların dışarıdan görünen kısımlarının içine yapılan injeksiyonlar dolgun bir dudak görünümü verir. Yağ injeksiyonu ayrıca bacaklarda ince olan kısımların dolgunlaştırılması amacıyla da uygulanabilmektedir. Yağ dokusu dışında, yüz bölgesinde kullanmak üzere dolgu için üretilmiş collagen, silikon gibi hazır preparatlar da mevcuttur. Bu gibi hazır preparatlar, uygulanışından sonra geç dönemde olumsuz sonuçlar doğurmasından dolayı gün geçtikçe daha az kullanılır hale gelmiştir. En güvenilir teknik, kişinin kendi dokularının kullanıldığı tekniktir.

Yağ injeksiyonu için kullanılacak yağ dokusu liposakşın işlemi ile elde edilir. Alınacak miktar, injeksiyon yapılacak doku miktarına göre değişir. Girişim, yapılacak işlemin büyüklüğüne bağlı olarak lokal ya da genel anestezi altında planlanır. İyileşme süresi, yapılan girişimin niteliğine göre değişir. 

Ameliyattan sonra rahatsızlık verecek derecede ağrı şikayeti olmaz, injeksiyon bölgesinde hafif şişlik ve morarma oluşabilir, ödem ve morarma 7-10 gün içinde kaybolur. İnjeksiyon sonrası ilk 6 ay içinde injeksiyon yapılan yağların yaklaşık % 50-70'i vücut tarafından emilir, kalan yağ miktarı ise kalıcıdır. Doku aktarımı (dermofet greft) yapıldığında ise, vücut tarafından emilim oranı ise çok daha azdır. Ancak doku aktarımı ile sınırlı hacim veya boyutta uygulamalar yapılabilmektedir. Doku hacmi azaldıkça erimeden kalıcı olma olasılığı artmaktadır.




kayseri emlak, kayseri remax kayseri web tasarım kayseri psikolog